Tools onder de loep: PerfectView

Disclaimer Tools onder de loep PerfectView: voordat je überhaupt gaat kijken naar tools, raad ik je aan eerst een wensenlijstje op te stellen. Pak een kladblok, open een blanco nieuwe mail, een spreadsheet, een Google Doc of een Word-document. Typ vervolgens álle wensen en eisen die je hebt. Dat kunnen ook redenen zijn om te automatiseren. Denk bij het maken van dit wensenlijstje niet aan de kosten, mogelijkheden of juist onmogelijkheden, juridische aspecten, etc. Kijk echt sec naar wat jij denkt nodig te hebben in een systeem. Ga pas verder met kijken naar een tool, zodra je dit wensenlijstje helder hebt.

Wie werkt met sales, leads en veel contactpersonen, kan eigenlijk niet zonder een goed CRM. Ook niet als je zzp’er bent, een eenmanszaak hebt of een MKB’er bent. Iets dat ik al eerder heb gezegd in een van de eerdere Tools onder de loep series. Maar als je begint met het zoeken naar het juiste CRM, kan dat overweldigend zijn. Er zijn gewoonweg veel CRM-pakketten beschikbaar in Nederland. PerfectView is een van die pakketten en verdient ook zeker een vernoeming in deze blogserie. Waarom? Het is niet alleen een CRM voor eenmanszaken, zzp’ers en MKB. Ook grote organisaties zoals TU Delft, Van der Valk, VUmc en diverse gemeentes gebruiken dit CRM. Het pakket is dus van alle markten thuis. Onderstaand een aantal voor- en nadelen van dit pakket.

Voordelen PerfectView

Absoluut een voordeel, is dat PerfectView een volledig Nederlands CRM-pakket is. Het is bedacht en ontwikkeld in Nederland en heeft haar servers nog steeds in Nederland staan. Er is dus geen gedoe over Europese privacywetgeving. Nog een bijkomend voordeel, is dat ze ISO gecertificeerd zijn. Iets wat zeker handig is, aangezien steeds meer bedrijven, steeds meer (beveiligingseisen) gaan stellen aan leveranciers en samenwerkingspartners.

Tel daar de zeer betaalbare pakketprijzen (vanaf € 15,- per gebruiker, per maand) bovenop en je hebt echt een ideale combinatie voor een CRM. Een aantal andere voordelen:

  • Ook beschikbaar als Android en IOS app, waardoor je altijd overal toegang hebt tot je CRM.
  • Koppelingen met programma’s als MS Outlook, waardoor mails naar contactpersonen automatisch worden gearchiveerd.
  • Meerdere boekhoudintegraties mogelijk, die zorgen dat je verkoop en inkoop matchen met je boekhoudprogramma. Koppelt o.a. met Moneybird en Exact Online.

Nadelen

Geen enkel pakket is perfect. Perfectionisme bestaat niet, zeg ik vaak maar. Dat geldt ook voor tools. Ook PerfectView heeft een aantal nadelen. De belangrijkste vind ik dat het echt een CRM pakket is en geen boekhoudpakket. Ondanks koppelingen met populaire boekhoudpakketten, zal je dus ook een extern boekhoudpakket moeten aanschaffen.

Een aantal andere nadelen:

  • Het is een redelijk vaststaand pakket. Natuurlijk kan je allerlei modules aan- en uitzetten. Maar echt maatwerk biedt PerfectView niet aan.
  • Een persoonlijke, maar toch. Als je liever een maandelijkse incasso hebt, is dat pech hebben. PerfectView biedt alleen jaarlijkse facturatie aan.
  • In PerfectView is het mogelijk om een Mollie betaallink op te nemen. Dan zou ik ook een module ‘Voorraadbeheer’ hebben verwacht. Maar dat valt dan weer onder de boekhoudintegratie en zit dus niet inbegrepen bij het pakket.

Met deze Tools onder de loep hoop ik dat je PerfectView ook als kanshebber meeneemt in het onderzoek. Direct een testaccount aanvragen bij PerfectView is ook mogelijk. Je hebt dan 14 dagen de tijd om alle functionaliteiten zelf te testen. Geen zin om zelf op onderzoek uit te gaan? Of geen idee waar je moet beginnen met het maken van je wensenlijstje? Ik denk graag met je mee. Neem gerust contact op voor het plannen van een telefonische kennismaking. Na deze kennismaking krijg je een offerte. Na akkoord offerte, ga ik op onderzoek uit en krijg je van mij een rapportage met voor jou geschikte CRM pakketten.

Foto van Nick Fewings via Unsplash