Tools onder de loep: Teamleader

Tools onder de loep Teamleader disclaimer: voordat je überhaupt gaat kijken naar tools, raad ik je aan eerst een wensenlijstje op te stellen. Pak een schriftje of open een blanco nieuwe mail. Typ of schrijf vervolgens álle wensen en eisen die je hebt. Dat kunnen ook redenen zijn om te automatiseren. Denk bij het maken van dit wensenlijstje niet aan de kosten, mogelijkheden of juist onmogelijkheden, juridische aspecten, etc. Kijk echt sec naar wat jij denkt nodig te hebben in een systeem. Ga pas verder met kijken naar een tool, zodra je dit wensenlijstje helder hebt.

Als je de disclaimer hebt gelezen, kan je zien dat ik je aanraad om altijd eerst een wensenlijstje te maken vóórdat je überhaupt op zoek gaat naar een tool. Maar heel af en toe spreek ik mensen, ZZP en klein MKB vooral, die het nut niet zien van een CRM. Vaak leg ik dan uit dat een CRM juist voor ZZP en MKB ondernemers veel waarde heeft. Deze keer neem ik je mee naar Teamleader.

CRM voor ZZP en MKB: Teamleader

Een ideaal pakket is Teamleader. Juist voor ZZP en MKB ondernemers in Nederland. Het pakket is in België ontstaan en heeft Nederlands als hoofdtaal.

Het doel van ieder CRM is natuurlijk om klantgegevens bij te houden, inzichtelijk te krijgen hoe iemand klant is geworden, wat weer helpt met je marketing. Maar ook met je facturering en het maken van je offertes, je funnels en ga zo maar door. Daarnaast kun je het vaak ook (deels) automatiseren, kan je een heel mooie huisstijl maken én ben je vaak gegarandeerd van een Europees AVG goedgekeurd systeem. Bij Teamleader kan dit allemaal.

Wat ook fijn is dat het pakket met je mee kan groeien. Als je nu net begint, kost het je amper wat. Maar Teamleader is geschikt voor bedrijven tot 1.000 werknemers (!).

Voordelen

Iedere tool heeft voor- en nadelen. In dit overzicht een aantal van de voordelen die Teamleader je biedt.

Nederlandse ondersteuning en echt contact met mensen.

  • Het pakket is zeer makkelijk in gebruik. Binnen een week weet je de meeste functionaliteiten wel te gebruiken.
  • Alle documentatie kan volledig in je eigen huisstijl worden gecreëerd. Van offertes en facturen tot de Algemene Voorwaarden.
  • Teamleader is te integreren en te koppelen met andere systemen, zoals Exact maar is ook te koppelen met de Microsoft en Googleproducten. Mails kunnen daardoor bijvoorbeeld simpel worden getrackt.
  • Een volledige kennisbank met allerlei verschillende content is gratis ter beschikking gesteld, ideaal!
  • Teamleader heeft een fijne mobiele app met veel mogelijkheden.
  • De eerste twee gebruikers zijn bij de prijs inbegrepen.

Nadelen

Helaas heeft Teamleader ook wat nadelen of, beter gezegd, moet je je verwachtingen een beetje bijstellen op een aantal gebieden.

  • Het is geen boekhoudpakket. Je hebt dus geen bankmutaties die je hier (automatisch) kunt inlezen en zult dus ook nog een boekhoudpakket moeten aanschaffen. Dat pakket is dan wel weer te koppelen en synchroniseren met elkaar, zodat je administratie altijd up-to-date is.
  • De tijdsregistratie is handig, maar deze moet je wel even leren kennen.
  • De abonnementsmodule is ideaal, maar is, net als de tijdsregistratie, wat complexer te gebruiker. Ook deze moet je dus even leren gebruiken.

Wanneer je op zoek bent naar een CRM-pakket met veel mogelijkheden, Nederlandse ondersteuning, Europese AVG goedkeuring dat ook nog eens te koppelen is met veel andere systemen, is Teamleader zeker een goede optie. Heb je geen zin om zelf allerlei demo’s te doorlopen, onderzoek te doen naar functionaliteiten of überhaupt je wensenlijst voor CRM samen te stellen? Ook dat is iets dat je prima aan een Virtual Assistant over kan laten en iets waar ik je goed bij kan helpen. Neem gerust contact op om kennis te maken met elkaar.