Online werken? Mis deze 8 tools niet!

Tegenwoordig zijn er online 1001 apps en tools te vinden. En ondanks dat je zeker op de hoogte moet zijn van allerlei tools, is het onmogelijk ze alle 1001 te kennen. Om je keuze voor apps en tools wat makkelijker te maken, deel ik daarom graag fijne tools met je.

Tool 1. MoneyMonk

Wat mij betreft de ideale online boekhoudtool voor de zzp’er. MoneyMonk heeft het zo simpel als mogelijk gemaakt, zonder de (wettelijke) eisen uit het oog te verliezen. Zo zit er bijvoorbeeld een kilometerregistratie bij mét de functie om terugkerende ritten als favoriet op te slaan, een urenregistratie met een barometer die je voortgang bijhoudt, projectregistratie met meerdere facturatiemogelijkheden. Ook fijn: de btw-rapportage wordt volledig geautomatiseerd bijgehouden. Het enige dat jij nog hoeft te doen, is het in te voeren op de site van de belastingdienst.

Wat ook leuk is: ze hebben een speciaal aanbevelingsprogramma. Iedere keer als er via je eigen persoonlijke link een proefabonnement wordt gemaakt, krijg je een beloning! En degene die het abonnement afsluit, krijgt het eerste jaar 25% korting. Win-winsituatie lijkt mij!

Tool 2. Trello

Ik kan echt niet meer zonder Trello! Online overzicht krijgen en houden voor meerdere klanten, in meerdere projecten, acties, privé en zakelijk. Ingericht met borden, lijsten en kaarten is het overzichtelijk om al je acties erin bij te houden. Per klant, per doel, privé, zakelijk: kortom hoe jij het wil bijhouden.

Daarnaast kan je goed samenwerken in deze tool, is het te installeren op al je apparaten en synchroniseren al die apparaten ook prima met elkaar. Last but not least: het is gratis en ook in die al redelijk te automatiseren. Meer voor- en nadelen over Trello lees je hier.

Tool 3. Office365

Office365 is voor mij echt onmisbaar geworden. Waar je ook bent, toegang tot al je documenten, mail, etc. Uit veiligheidsoverwegingen log ik nooit in op openbare computers, maar toch is het fijn dat deze tool die mogelijkheid wel biedt. Verder heb je altijd toegang tot de nieuwste versies van Office. En dat alleen al scheelt een hoop!

Tool 4. Mailchimp

Als je wil starten met e-mailmarketing, kan je door de bomen het bos niet meer zien. Zo ontzettend veel tools zijn er voor e-mailmarketing te vinden. Mijn tip: als je laagdrempelig wil starten met e-mailmarketing, start dan met Mailchimp. Tot 2.000 abonnees is het namelijk gratis!

Tool 5. Hootsuite

Wat een geweldige tool is Hootsuite! Er is een premium account, tegen betaling, en een free account. Met het free account kan je 3 social media kanalen toevoegen. Wil je dus online meer zichtbaar zijn, maar niet dagelijks bedenken wat je moet delen, dan kan je via deze tool je posts vooruitplannen.

Tool 6. Canva

Je huisstijl ook op social media doorvoeren? Ik vind het niet alleen fijn, maar ook belangrijk. Niet alleen voor jezelf, ook voor je online identiteit. Met Canva kan je op je iPhone of via de laptop, deze huisstijl helemaal zelf doorvoeren. Canva heeft een gratis variant en een betaalde variant.

Tool 7. SurveyMonkey

Marktonderzoek doen, met weinig financiële middelen? Ook daar zijn veel gratis of nagenoeg gratis online mogelijkheden voor. Toch vind ik SurveyMonkey erg prettig werken. Je ziet precies welke vraag welke instelling heeft, instellingen zijn makkelijk te wijzigen en de resultaten makkelijk geanalyseerd te downloaden. Daarbij is SurveyMonkey, met bepaalde voorwaarden, gratis.

Tool 8. WhatsApp

WhatsApp heeft tegenwoordig volgens mij geen uitleg meer nodig. Je kan overal communiceren met je klanten, familie, etc. En niet alleen op je mobiel, ook online via je browser kan je appen! Voor mij een ideale oplossing! Wil je een alternatief voor WhatsApp, kijk dan eens naar Slack.

Sinds 2002 heb ik gezien hoe mail een steeds grotere rol ging spelen en langzaam andere communicatiemiddelen overnam. Maar zoals zoveel dingen, heeft ieder voordeel ook zijn nadeel. Ontzettend veel ondernemers lopen vandaag de dag tegen hun overvolle inbox aan. Ze worden er door geleefd en geven aan geen overzicht meer te hebben. Ze beseffen het vaak niet, maar dagelijks zijn ze vaak minstens een uur per dag kwijt aan het lezen van hun e-mail. Iedere dag weer. Ben jij zo’n ondernemer en word je knettergek van je mail? Dan hoop ik dat dit artikel je een inkijkje heeft kunnen geven van  hoe het óók kan zijn. Ben je overtuigd van de meerwaarde en ben je klaar voor meer vrije tijd? Neem dan contact op voor een gratis kennismaking.  

Foto van Onlineprinters via Unsplash

3 gedachten over “Online werken? Mis deze 8 tools niet!

Reacties zijn gesloten.