In oktober 2019 schreef ik een blog over mijn 8 favoriete tools. Tools die jou helpen bij het ondernemen. Dat blog werd absoluut goed ontvangen. Om jullie nog wat verder te helpen, zet ik ook graag mijn favoriete 8 websites op een rijtje.
Nummer 1: snel de waarde van je auto opzoeken
Ondernemer en een nieuwe (tweedehands) auto gekocht? Dan moet je ook de cataloguswaarde weten voor de boekhouding en belastingdienst. Van mijn boekhouder kreeg ik een gebruiksvriendelijke website door: Finnik. Je vult je kenteken in en selecteert ‘Gratis kentekencheck’ et voila: je hebt je cataloguswaarde!
Nummer 2: snel de meestgebruikte kleurcodes weten
Je hebt van je grafisch vormgever hexkleuren gekregen. Terwijl je huisstijldocumenten aan het maken bent, kom je erachter dat je geen hexkleuren kwijt kan in je pakket. Tuurlijk: je kan even snel je vormgever appen, bellen of mailen. Je kan het ook gewoon zelf opzoeken. Bij ColorHexa voer je gewoon je hexkleurcode in. Je drukt op het loepje en je krijgt alle kleurcodes te zien die overeenkomen. Van decimale en percentuele RGB tot binary kleurcodes. Ideaal!
Nummer 3: een te grote foto snel en makkelijk verkleinen
Inmiddels heb ik Adobe Pro, waarin je prima foto’s en allerlei andere documenten kunt verkleinen. Toen ik dat nog niet had en een foto wilde verkleinen, was het best even een gedoe. Gelukkig bestaat er een heel handige website voor! Bij Foto Aanpassen drop je de foto en download je ‘m weer. That’s it.
Nummer 4: am en pm. Wat is het verschil ook alweer?!
Ondernemers die veel met of in andere tijdzones werken, zullen dit verschil niet snel vergeten. En als je het eenmaal weet en er veel mee werkt, zit het er ingebakken. Ondernemers die daar juist heel weinig mee werken, kunnen dat verschil nog weleens vergeten 😉. Tuurlijk, kan je dan even snel een Google ronde doen. Maar er bestaat ook een handige am-pm website voor, die je in een oogopslag duidelijk uitlegt wat het verschil is.
Nummer 5: je WhatsApp teksten aanpassen
WhatsApp biedt al een tijdje de mogelijkheid om je teksten aan te passen. Zo kan je vetgedrukte en schuingedrukte teksten al een tijdje appen. Maar daar moet je wel iets extra’s voor doen. In hun FAQ hebben zij heel handig alle mogelijkheden en snelcodes op een rijtje gezet.
Nummer 6: wel een adres, geen volledige postcode?
Voor mij is deze zó vanzelfsprekend. Toch deel ik deze graag met je. Want hoe vaak komt het voor dat je een adres hebt, maar geen volledige postcode. Achterhalen met Google Maps lukt niet altijd. Vaak zat kom ik dan tegen dat ze alleen de cijfers, maar niet de letters van de postcode vermelden. Dus kan je ook gewoon via de site van PostNL zoeken. Ook handig: het zoeken van het adres met postcode en woonplaats, kan daar ook.
Nummer 7: snel de laatste spelling checken
De spelling wijzigt nogal eens. Dacht de vorige generatie dat de spelling veel wijzigde. Onze generatie kent ook genoeg spellingswijzigingen. En precies daarom vind ik het fijn om, bij twijfel, spelling te kunnen checken. De TaalUnie heeft daar een handige woordenlijst voor samengesteld. Eentje die ook regelmatig wordt geüpdatete.
Nummer 8: de Kamer van Koophandel
‘Inkoppertje’, hoor ik je denken. Ja en nee, want ik gebruik de site niet eens om op de hoogte te blijven van relevant ondernemersnieuws. Ik gebruik de site vooral vanwege de zoekfunctie. Om bijvoorbeeld te controleren of de KvK bijvoorbeeld overeenkomt met juridische documenten en de database. Of omdat het KvK nummer niet op een aanmeldformulier is gezet en het CRM wel een KvK-koppeling heeft.
Vanuit mijn eigen kantoor in Amersfoort, centraal gelegen in midden Nederland, help ik ondernemers in heel Nederland als Virtual Assistant. Door mijn ruime ervaring (15+ jaar), is er veel mogelijk. Zet jij ook de eerste stap naar meer vrijheid?
Een gedachte over “8 websites die je verder helpen”
Reacties zijn gesloten.