Tools onder de loep: Salonized

Tools onder de loep Salonized disclaimer. Voordat je überhaupt gaat kijken naar tools, raad ik je aan eerst een wensenlijstje op te stellen. Pak een kladblok, open een blanco nieuwe mail, een spreadsheet, een Google Doc of een Word-document. Typ vervolgens álle wensen en eisen die je hebt. Dat kunnen ook redenen zijn om te automatiseren. Denk bij het maken van dit wensenlijstje niet aan de kosten, mogelijkheden of juist onmogelijkheden, juridische aspecten, etc. Kijk echt sec naar wat jij denkt nodig te hebben in een systeem. Ga pas verder met kijken naar een tool, zodra je dit lijstje helder hebt.

Het is eigenlijk een beetje een gekke tool om te noemen. Tegelijkertijd weet ik uit de praktijk hoe ontzettend fijn deze tool kan zijn en daarom heb ik deze opgenomen in de serie Tools onder de loep Salonized. Deze tool is een tool die van alles en nog wat aanbiedt. Het is oorspronkelijk gemaakt voor praktijkhouders binnen de beautybranche, maar het zijn allang niet meer alleen de schoonheidsspecialisten en kappers die deze tool gebruiken. Waarom niet, laat ik je in dit blog zien.

Het ontstaan van Salonized

Salonized is in 2015 opgericht voor de beautybranche. Om klanten makkelijker in te kunnen plannen, klanthistorie makkelijker in te kunnen zien, korting te kunnen geven op je verjaardag. Kortom: alle features die nodig zijn voor het opbouwen en onderhouden van een kapsalon. Er bestond al wel software, maar kappers gaven vaak aan dit veel te omslachtig te vinden. De oprichters van Salonized besloten in dit gat te springen en een programma te maken waar zij alles in kwijt konden. Sindsdien heeft het bedrijf een vogelvlucht gemaakt. En niet zonder reden.

Wat handige functionaliteiten op een rij

Ik kan hier een heel verhaal schrijven over wat alle voordelen zijn, waarom ik juist Salonized in de tools onder de loep serie heb meegenomen en allerlei ervaringsverhalen delen. Ik kan ook gewoon wat van de standaard functionaliteiten op een rij zetten. Zodat je het zelf kunt zien.

  • Online agenda en boekingen: niet alleen een online agenda die simpel intern inzichtelijk kan worden gemaakt. Ook eentje die je makkelijk kunt integreren op je eigen website, waardoor je klanten zelf afspraken kunnen inboeken. Met diensten die je zelf kunt instellen, inclusief de duur van een dienst. Betaald via iDEAL of per pin. Zelfs een strippenkaart instellen is mogelijk.
  • Verkoop- en productbeheer: niet alleen handig om te zien welke diensten het meeste worden gekocht. Ook handig als je een boek of magazine hebt uitgebracht en graag wil weten wanneer de voorraad er doorheen is. Natuurlijk allemaal makkelijk in te stellen via het overzichtelijke backend.
  • Klantenbeheer in de ruimste zin van het woord: automatisch gepersonaliseerde klantherinneringen sturen, per mail of sms, attenties voor verjaardagen, klantnotities, referenties.

Een ander voordeel? Het is betaalbaar én je hoeft niet per se te betalen via een creditcard.

Oh ja, omdat het software is die door Nederlanders in Nederland is ontwikkeld, weet je ook zeker dat het voldoet aan de strenge Europese privacywetgeving.

Wie Salonized kan gebruiken

Zelf geeft Salonized al aan dat zij software zijn voor vooral organisaties in de beautybranche. Denk aan barbershops, kapsalons, nagelstudio’s en schoonheidsspecialisten. Maar Salonized is er eigenlijk voor iedereen die te maken heeft met particuliere klanten. Dat kunnen dus ook bijvoorbeeld acupuncturisten zijn.

Zonder wensenlijstje

Zoals bij iedere tool die ik bespreek bij Tools onder de loep, geldt het ook hier. Als je geen wensenlijstje hebt en duidelijk helder hebt wat je verwacht van een tool, kan iedere tool mislukken. Hoe ontzettend veel of weinig die ene tool ook kan. Precies daarom begin ik alle de volledige serie Tools onder de loep altijd met een disclaimer. Lees de disclaimer dus goed en stel echt eerst een wensenlijstje op. Kan je daar wel wat handvaten bij gebruiken? Lees dan het blog dat ik eerder schreef over het opstellen van een wensenlijstje.

Ben je na het lezen van dit blog juist helemaal enthousiast over Salonized en heb je behoefte aan iemand die het inricht voor je of andere soortgelijke mogelijkheden verder bekijkt? Neem dan gerust contact op voor een verdere kennismaking en een offerte.

Foto van Daniel Lerman via Unsplash