Disclaimer Tools onder de loep Huddle: voordat je überhaupt gaat kijken naar tools, raad ik je aan eerst een wensenlijstje op te stellen. Pak een kladblok, open een blanco nieuwe mail, een spreadsheet, een Google Doc of een Word-document. Typ vervolgens álle wensen en eisen die je hebt. Dat kunnen ook redenen zijn om te automatiseren. Denk bij het maken van dit wensenlijstje niet aan de kosten, mogelijkheden of juist onmogelijkheden, juridische aspecten, etc. Kijk echt sec naar wat jij denkt nodig te hebben in een systeem. Ga pas verder met kijken naar een tool, zodra je dit wensenlijstje helder hebt.
Je kennis delen kan op verschillende manieren. Een van de mogelijkheden is het maken van een online training. Maar hoe begin je en, ook zeker niet onbelangrijk, als je eenmaal je kennis op papier hebt en in grove outlines je training hebt staan, welk medium ga je dan gebruiken om je kennis daadwerkelijk over te dragen?
Ik ken verhalen van mensen die een online training aanbieden via een gesloten instagram pagina. Vind ik eigenlijk ook helemaal niet zo’n slecht idee. Het is makkelijk, redelijk snel op te zetten, toegang controleren is appeltje-eitje en het is goedkoop (zo goed als gratis). Maar echt heel interactief is het niet. Voor mensen die graag hun data willen opslaan op Nederlandse servers én gebruik willen maken van een Nederlandstalige klantenservice, is er wat minder keuze. Je komt dan al snel uit bij Huddle, een van de meer bekendere platforms. Tijd dus voor een Tools onder de loep Huddle.
Het ontstaan van Huddle
Iedereen die werkt met marketing of marketing heeft gestudeerd kent de Internet Marketing Unie wel. IMU, opgericht door Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren, is een veelzijdige partner binnen de online marketing wereld. Zo hebben zij niet alleen meerdere boeken uitgebracht, ook hebben zij het mogelijk gemaakt zonder al te veel technische kennis een goedlopende website op te zetten, inclusief betaalpagina’s. Het opzetten van communitysoftware was dan ook een logische vervolgstap. Huddle heeft overigens inmiddels meer dan 3.200 ledensites online staan en meer dan 2,6 miljoen gebruikers.
Voordelen
Een van de voordelen van Huddle, is dat ze ook een mobiele app beschikbaar hebben. De app is zowel voor Android als iOS beschikbaar en de vormgeving van de app is net zo goed als de desktop versie.
Daarnaast hebben ze een Nederlandstalige klantenservice die snel reageert (heel fijn!) en kan ik uit ervaring vertellen dat ook de beheerdersomgeving fijn is om mee te werken. De verschillende instellingen zitten op de logische plekken. Certificaten kunnen redelijk simpel worden geüpload en worden gekoppeld aan de diverse trainingen en ook evenementen kunnen worden gemaakt en redelijk simpel in de community worden gedeeld.
Nadelen
Ieder voordeel heeft zijn nadeel en vice versa. Een bekende uitspraak en absoluut iets dat je mij vaker hoort zeggen. Bij Huddle is het niet anders. Ondanks dat het een fijn programma is, zijn er ook wat nadelen te noemen.
- Het personaliseren van de community-omgeving blijft wat achter. Ondanks de mogelijkheden blijft er toch een duidelijk ‘Huddle-sausje’ zichtbaar. Het aanpassen van huisstijlkleuren is weliswaar mogelijk, maar niet overal waar jij wil toepasbaar. De verschillende logo’s (favicon, logo, app-logo, navigeerlogo) toevoegen werkt dan weer wel fijn.
- Het goedkoopste abonnement bedraagt € 19,- per maand, maar biedt maar 3 communitykanalen, 1 e-learningcursus, maximaal 100 gebruikers en 1 admin inlog. Met dit goedkoopste abonnement is het niet mogelijk dit abonnement om drippingmails in te stellen. Heb je je kennis in 1 centrale cursus kunnen gieten, dan is dit een ideaal abonnement. Wil je meer kennis delen? Met meer verdieping binnen je expertise of juist een breder kennisaanbod? Dan zal dit Lite-abonnement niet genoeg zijn en zal je moeten overstappen naar minimaal de Premiumversie van € 59,- per maand (maximaal 500 gebruikers).
Het is verder een online platform dat niet stilstaat. Het team van IMU is continu in beweging en in ontwikkeling. Daar heb jij als afnemer en beheerder wel invloed op. Functies die je mist, kan je makkelijk doorgeven aan IMU via een feature request Huddle. Dat dit kan worden doorgegeven is natuurlijk een groot voordeel. Tegelijkertijd willen sommigen een al kant-en-klaar communityplatform dat minder in ontwikkeling is. Sommigen ervaren dit dan ook als nadeel.
Als Virtual Assistant ben ik gewend te werken met verschillende platforms. Huddle is daar een van de mogelijkheden in. Biedt Huddle niet wat je zoekt, dan zijn wellicht een van deze platforms nog een mogelijkheid. Bieden ook deze platforms niet wat je zoekt en heb je geen zin om zelf op onderzoek uit te gaan? Ik ga graag voor je op zoek. Stuur een mailtje met daarin je wensen, je eisen, je budget, wat je nu al eventueel hebt en waar je nu tegenaan loopt. Ik zal je een offerte toesturen voor het onderzoeken van een geschikte tool. Na akkoord van die offerte ga ik graag voor je op onderzoek uit en ontvang je van mij een uitgebreide rapportage.
Foto van Erik Mclean via Unsplash
Een gedachte over “Tools onder de loep: Huddle”
Reacties zijn gesloten.