Wat je kunt doen tegen inspiratieloos zijn

Tijdens afgelopen vakantie had ik mij voorgenomen een aantal nieuwe blogs te schrijven. En dan moet je net zien: geen inspiratie ☹. Op dat moment gaat er bij mij ook van alles door mijn hoofd: ‘Je moét bloggen, want anders ben je niet zichtbaar genoeg’, ‘Door te bloggen zien ze wat ik in huis heb. Als ik dat niet ga doen, hoe ziet men dan wat ik in huis heb?’. Herkenbaar?

Inspiratieloos zijn. Volgens mij herkent iedereen dat wel. Niet alleen ondernemers. Ook werknemers hebben vast en zeker dit soort momenten. Soms hoor ik om mij heen dat die momenten niet handig uitkomen, dat er wel iéts moét komen. Anders halen ze de deadline niet, verliezen ze een klant, komen ze niet goed over bij de manager, hebben ze het gevoel niets te hebben gedaan op een dag….. Zo gaat het eigenlijk wel even door. En ook dat herken ik hoor!

Inspiratieloos zijn

Tijdens afgelopen vakantie had ik mij voorgenomen een aantal nieuwe blogs te schrijven. En dan moet je net zien: geen inspiratie ☹. Op dat moment gaat er bij mij ook van alles door mijn hoofd: ‘Je moét bloggen, want anders ben je niet zichtbaar genoeg’, ‘Door te bloggen zien ze wat ik in huis heb. Als ik dat niet ga doen, hoe ziet men dan wat ik in huis heb?’. Herkenbaar?

Wat je dan ook kunt doen

In plaats van inspiratie te forceren en met een nutteloos niet leuk blog op de proppen te komen, heb ik ergens totaal anders voor gekozen. Namelijk: gewoon even helemaal niks. Ik ben er heilig van overtuigd dat inspiratie niet te forceren is. Tegelijkertijd denk ik dat je inspiratie wel kunt triggeren, of het in ieder geval kunt proberen. Wat tips op een rij:

  1. Doe echt een uurtje even helemaal niks. Gewoon op de bank liggen en echt letterlijk niks doen.
  2. Doe een uurtje (of dagje) iets totaal anders. Iets waarvan je denkt dat het absoluut je inspiratie niet gaat triggeren. Pak een goed boek, maak het huis schoon, kijk even ‘hersenloos’ televisie of schil alvast de aardappels voor ’s avonds.
  3. Ga een rondje lopen. In de binnenstad (werkt voor mij meestal niet trouwens, teveel prikkels), in het bos, door een (stads)park. Gewoon even letterlijk een totaal andere omgeving.
  4. Ga een kopje koffie drinken bij familie of vrienden en klets over koetjes en kalfjes.

Met deze tips in je achterhoofd, nog 2 belangrijke tips:

  • Laat los dat je iets anders gaat doen, zodat de inspiratie komt. Vergeet gewoon even dat je eigenlijk inspiratieloos bent en op zoek bent naar een manier om deze te triggeren.
  • Neem een notitieboekje (met pen natuurlijk) of opnameapparaatje (kan ook prima op je iPhone) mee. Je moet altijd zien dat je inspiratie voor bijvoorbeeld een blog krijgt en dat je het nergens anders kwijt kan. En ideeën in je hoofd houden, is geen goed idee 😊.

Dit zijn tips die ik zelf natuurlijk ook gebruik en ik hoop dat jij er ook wat aan hebt!

Vanuit mijn eigen kantoor in Amersfoort, centraal gelegen in midden Nederland, help ik ondernemers in heel Nederland als Virtual Assistant. Door mijn ruime ervaring (15+ jaar), is er veel mogelijk. Zet jij ook de eerste stap naar meer vrijheid?