5 vergaderlocaties in Midden Nederland

Bijeenkomsten, meetings, trainingen, seminars, workshops of volledige retreats. Met of zonder overnachting. Als Virtual Assistant ontkom je niet aan een beetje locatiekennis. Veel van mijn (potentiële) klanten organiseren regelmatig bijeenkomsten met maximaal 50 personen. Een veelgehoorde vraag die ik dan krijg, is om daarvoor een goede locatie te zoeken. Om jullie een beetje op weg te helpen, tip ik in dit blog 5 vergaderlocaties in Midden Nederland.

Eerst even dit

Voor alle evenementen, klein of groot, geldt dat het vinden van een locatie makkelijker wordt als je beter weet wat je eigenlijk zoekt. Bereid je dus goed voor, vóórdat je een locatie gaat zoeken. Een paar dingen die je in ieder geval helder moet hebben voor je event:

  • Hoeveel mensen komen er? Een bijeenkomst met 50 mensen hoeft geen zaalcapaciteit van 500 mensen te hebben.
  • Wat voor vergadermaterialen heb je nodig? Ga je interactie zoeken en de flipover of het whiteboard gebruiken? Of ga je juist de interactie zoeken via apps als Kahoot, waarvoor je dus uitstekende wifi nodig hebt?
  • Ga je zelf je eten en drinken regelen? Is een lopend buffet voldoende? Of wil je juist een high-end ervaring?
  • Wat is het doel van je bijeenkomst? Een zakelijk seminar, een training timemanagement of mensen stressvrij leren leven?
  • Hoe lang duurt het event? Een meerdaags event met overnachtingen heeft andere voorwaarden dan een eendaags evenement.

Wil je optimale landelijke dekking en komen je deelnemers ook uit het hele land? Dan is het handig om een locatie in Midden Nederland te zoeken. In dit blog tip ik daarom graag 5 vergaderlocaties in Midden Nederland.

Centraal Ketelhuis – Amersfoort

Als Virtual Assistant die is gevestigd in Amersfoort, ken ik natuurlijk veel vergaderlocaties in Amersfoort en directe omgeving. Het Centraal Ketelhuis is er absoluut een van. Pal achter het Centraal Station Amersfoort, bevindt zich de Wagenwerkplaats. Tussen de monumentale panden, is dit centrale ketelhuis volledig gerenoveerd tot een prachtige industriële locatie die regelmatig wordt afgehuurd voor een zakelijk evenement of een trouwerij.

Ze beschikken over meerdere ruimtes, waardoor het ook mogelijk is om bijeenkomsten met breakout sessies te organiseren. Wil je een stapje groter? Als je de gehele locatie afhuurt, heb je een totale capaciteit van 250 personen.

De bereikbaarheid is al helemaal top: zowel met het Openbaar Vervoer als met de auto. Er is verder ook voldoende gratis parkeergelegenheid op eigen terrein, wat het natuurlijk al helemaal uniek maakt.

Down Under – Nieuwegein

Ook deze locatie mag absoluut niet ontbreken. Centraal gelegen in Nieuwegein, gelegen aan de Laagravense Plas mét privéstrand, ligt Down Under. Down Under is niet zomaar een locatie: het is een compleet evenemententerrein met ruimte voor in totaal 3.000 bezoekers. Daardoor is Down Under ook goed geschikt voor festivals, teambuildings, bedrijfsfeesten of trouwerijen.

De grootste vergaderruimte waar zij over beschikken, is geschikt voor 120 personen, maar vergaderingen met 8 personen zijn ook al mogelijk.

Ook de bereikbaarheid van deze locatie is heel goed. Down Under ligt pal aan de A12 en door de parkeergelegenheid op eigen terrein, heb je altijd een plekje voor je auto. Door de bushalte op ongeveer 500 meter afstand, is de locatie ook met het Openbaar Vervoer heel goed te bereiken.

Landgoed ISVW – Leusden

De Internationale School voor Wijsbegeerte bevindt zich al sinds 1916 in Leusden. In de loop van de jaren hebben zij hun aanbod uitgebreid en zijn zij niet alleen een school voor filosofisch gedachtegoed. Ze bieden diverse vergaderruimtes aan, waardoor je al bijeenkomsten vanaf 10 personen kunt organiseren.

Duurzaamheid staat verder hoog in het vaandel en dat weten ze mooi te combineren. Het landgoed ligt overigens middenin de Treekse Bossen, waardoor een break in het bos makkelijk gerealiseerd is.

Organiseer je een meerdaagse bijeenkomst? Het landgoed beschikt over verschillende hotelkamers én meerdaagse vergaderarrangementen.

De bereikbaarheid is meer dan goed. Het landgoed ligt vlak naast de A28 en heeft rondom gratis eigen parkeergelegenheid. Vanaf Amersfoort CS kan bus 19 worden gepakt. Deze bus heeft het landgoed zelf als eindhalte. Je stapt dus letterlijk voor de deur uit.

KAS – Woerden

Midden in Nederland ligt in Woerden de evenementenlocatie KAS. KAS heeft duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. KAS biedt 10 verschillende vergaderruimtes en geeft ruimte voor bijeenkomsten vanaf 2 personen tot 150 personen.

De vergaderruimtes bevinden zich verspreid over meerdere verdiepingen, maar de absolute kers op de taart is toch wel de vergaderruimte KAS XL. Op 15 meter hoogte hebben zij een echte KAS geplaatst. Natuurlijk met klimaatbeheersing om het ook in de zomer of op zonnige dagen geschikt te houden.

Wat leuk is om te zien, is dat het volledige gebouw groen is aangekleed. Bang om bruiloftsgasten tegen te komen, hoef je niet te zijn op deze locatie: de locatie is alleen voor zakelijk gebruik.

KAS ligt 5 minuten van de A12 en heeft rondom meer dan genoeg gratis parkeergelegenheid. Station Woerden ligt verder op 10 minuten lopen. Daarmee is KAS absoluut goed bereikbaar met zowel de auto als het Openbaar Vervoer.

Zandfoort aan de Eem – Amersfoort

Deze locatie kenmerkt zich eigenlijk meer als stadsstrandje. Met een hoop zand voor de deur, meerdere ingegraven schepen, een speeltuin en een kustachtige uitstraling ook meer dan terecht.

Door de strandsfeer is deze locatie niet voor iedere bijeenkomst geschikt, maar zoek je een informele locatie voor bijeenkomsten met maximaal 100 personen, dan is deze locatie zeker de moeite waard.

Zandfoort aan de Eem ligt ook pal naast de Eem en daarmee op 10 tot 15 minuten lopen van Amersfoort CS. Met een parkeergarage (betaald) om de hoek, is deze locatie ook met de auto erg goed bereikbaar.

Er is wel een maar: vanaf 1 november 2023 sluiten ze een tijdje de deuren. De locatie gaat dan flink verbouwen en ze verwachten pas in 2025 de deuren weer te openen. Wat er precies gaat veranderen en hoe de nieuwe locatie eruit komt te zien, is nog niet bekend. Dat ze de strandsfeer behouden, is in ieder geval al wel zeker.

Met deze 5 vergaderlocaties in Midden Nederland hoop ik dat je bent geholpen en dat je niet verder hoeft te zoeken. Zit hier niet dé juiste locatie tussen voor jouw bijeenkomst en heb je geen zin om zelf te zoeken? Tijdens een telefonische kennismaking inventariseer ik graag je wensen. Daarna ontvang je van mij een offerte en ga ik graag voor je op zoek. Neem contact op voor het plannen van een telefonische kennismaking.

Foto van Kyle Glenn via Unsplash