Hoe jij toch kunt genieten van je vakantie

Bijna iedere ondernemer herkent het wel: je bent met vakantie, maar staat toch met een half been in je bedrijf. Mailtjes controleren, tussendoor toch wat telefoontjes plegen, wat afspraken plannen, etc. Ook dat hoort tenslotte bij het ondernemen. Wat als ik je zeg dat ook jij  kunt genieten van je vakantie?

Hoe een Virtual Assistant ervoor zorgt dat jij weer met vakantie kunt

Voordat je met vakantie gaat, plannen we een afspraak, telefonisch of via Skype. Tijdens deze afspraak maken we duidelijke en heldere afspraken. Allereerst bespreken we dan wat jij nodig hebt om met vakantie te kunnen gaan. Wat vragen die je gaan helpen om dit te bepalen:

  • Waar maak ik mij zorgen om als ik zelf niet bereikbaar ben?
  • Wat moét standaard doorgaan in je bedrijf? Je facturatie, mails, agendabeheer?
  • Welke projecten lopen er door je vakantie heen? En wat moet voor welk project dan in ieder geval worden opgepakt?

Geef antwoorden op deze vraag en noteer deze ergens. In onze afspraak bespreken wij dit dan en kunnen we samen kijken naar wat ik voor je kan oppakken, wat een ander beter kan oppakken voor je of dingen die je gewoon wel echt zelf moet doen. De afspraken die wij dan definitief maken, gieten we in een afspraakbevestiging. Zo hebben we allebei de verwachtingen helder.

Wat heb ik nodig van jou om de dagelijkse gang van zaken door te laten lopen?

Natuurlijk is dit afhankelijk van de werkzaamheden die ik voor je oppak. Wat ik in ieder geval wel nodig heb van je:

  • Toegang tot je (algemene) e-mail
  • Toegang tot je agenda
  • Toegang tot je netwerkschijf
  • Toegang tot je contactpersonen
  • Toegang tot je CRM

Telefonische bereikbaarheid in je bedrijf ook door laten gaan? Als jij relatief weinig telefoontjes krijgt, kan je dat ook prima aan mij overlaten. Door middel van een doorschakeling naar mijn mobiele nummer, is dat snel en simpel te realiseren. Ontvang je juist veel telefoon (>5 per dag), dan zijn er handige telefoondiensten waar je voor weinig gebruik van kunt maken.

Standaard mail ik je een wekelijks overzicht met wat er allemaal is gebeurd in je bedrijf. Op deze manier blijf je op de hoogte, maar kan je zelf bepalen wanneer je daarnaar kijkt. Tussentijds toch spoedvragen? Met een appje of sms’je, wordt ook dat snel opgelost.

En wat kost dat dan?

Omdat geen klant hetzelfde is, werk ik met maatwerk. De tarieven worden daar ook op aangepast. De uurtarieven liggen echter tussen de € 45,- en € 60,- exclusief btw.

Wil jij ook weer eens volledig kunnen genieten van je vakantie? Bel, mail of app dan voor een vrijblijvende kennismaking.

Vanuit mijn eigen kantoor in Amersfoort, centraal gelegen in midden Nederland, help ik ondernemers in heel Nederland als Virtual Assistant. Door mijn ruime ervaring (15+ jaar), is er veel mogelijk. Zet jij ook de eerste stap naar meer vrijheid?